Címlap Baranya Március 15.: ...

Március 15.: Pécsen a koszorúzás után a Balkán Fanatik csap a húrok közé

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Városi ünnepség, koszorúzás és nagykoncertek is lesznek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulóján Pécsett - tájékoztatott a ZsÖK Nkft. 

Március 15-én Pécsett a városi ünnepi programok a 48-as téren és a Kossuth téren várják az érdeklődőket. Fellép többek között a Cimbaliband és a Balkan Fanatik.

Délután 15.30-tól gyülekeznek a lovasok és huszárok a 48-as téren, majd 15.45-kor elhangzik Vörösmarty Mihály: Országháza című verse, és elindul a felvonulás a Rákóczi úton a Kossuth térre.

A Kossuth téren 16.00-kor indulnak az ünnepi programok. Beszédet mond Péterffy Attila polgármester, látható lesz a Sziniminisz Színjátszó Társulat előadása és koszorúzást tartanak a Kossuth-szobornál.

17 órakor kezdődik a Fonogram-díjas Cimbaliband koncertje, amelyen a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével, és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal. A dalok alapját egy igen különleges hangszer, a cimbalom alkotja, megfűszerezve egy kis dzsesszel, latin zenével, balkáni ritmusokkal. Nem véletlenül emlegetik a zenei szaklapok Unger Balázst úgy, mint a „cimbalom Chuck Berry-je”. A csapat az egész világot bejárta Japántól Dubajig, Skandináviától Afrikáig. Cimbaliék mesterien gyúrják össze autentikus népzenei gyűjtéseiket és életigenlő szerzeményeiket.

Az estét 18.30-tól a Balkan Fanatik koncertje zárja. A zenekar balkáni és a kelet-európai zenéből merít inspirációt, de modern hangzással ötvözi azt, számos magyar népzenei motívummal kiegészítve, így alakul ki sajátos elektroetno stílusuk. Az együttes tagjai több évtizedes zenei múlttal rendelkeznek, céljuk a zenei kultúrák, stílusok megismertetése a közönséggel.