Címlap Baranya Megható kisfi...

Megható kisfilmmel emlékeztek Szentpáli Bencére

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon jó látni, hogy valakit nem felednek akkor sem, ha már nincs köztünk. Ahogy bátyja, Szentpáli Gergő fogalmaz, 2018-ban elhunyt testvére, Bence nem halt meg, csak már nem látjuk – születésnapja apropóján kisfilmmel emlékeztek a tehetséges kosarasra.

Szentpáli Bence most ünnepelte volna a 20. születésnapját. Tragikusan fiatalon, mindössze 17 évesen hagyott itt bennünket, a gyógyíthatatlan betegséget ő sem tudta legyőzni – pedig végig erős volt, és úgy állt hozzá, hogy neki sikerülni fog.

A pályán nem ismert lehetetlent. Nem volt olyan meccs, amelyet ne akart volna megnyerni, nem volt olyan ellenfél, amely ellen ne akart volna győzni. Többnyire sikerült is neki: a Rátgéber Akadémia tehetsége volt, a 2001-es korosztály csapatkapitánya.

Mindene volt a kosárlabda.

Halála előtt egy hónappal ünnepelte 17. születésnapját, ebből az alkalomból középiskolájában, a pécsi Babits gimnáziumban köszöntötték. Meghatódva köszönte meg, hogy közel 300-an voltak jelen a csarnokban miatta – bár ekkor már csak adni akart másoknak, biztos, hogy ő is nagyon sokat kapott…

Szentpáli Bence tiszteletére a Rátgéber Akadémián emléktornát szerveztek, valamint fát ültettek, amely előtt egy padot helyeztek el. Edzők, játékosok sokszor használják, pihennek rajta, beszélgetnek – látszik, hogy picit már meg is kopott. Nagyon szeretik ezt a helyet, különleges hangulata van.

Nyugodj békében, Bence!