Címlap Baranya Megkongatták ...

Megkongatták a vészharangot: nem biztos, hogy folytatni tudja munkáját a Nevetnikék Alapítvány!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyhavi tartalék maradt a beteg gyermekekkel foglalkozó Nevetnikék Alapítvány számláján - közölték.

Hiába van egy ház Pécsen, amit közösségi összefogással vásároltak meg és újítottak fel önkéntesek, most kérdésessé vált az a kapcsolat, amit több száz beteg gyermekkel alakított ki a Nevetnikék Alapítvány – tájékoztatták lapunkat.

Anyagi segítség nélkül nem tudják folytatni, nem tudják fedezni a költségeket

A Nevetnikék ezért ismét segítséget kér a jóakaróktól. Levelükben leírták, hogy

másfél éve a Nyár utcai kórház bezárása miatt vesztették el helyüket. Ekkor a közösségi összefogásnak hála tudtak vásárolni és felújítani egy házat. Közben számos kórtermet, kórházi folyosót, rendelőt festettek ki a régióban. Több száz gyermekhez jutottak el, akikhez 450 önkéntes juttatott el ajándékot.

A ház fenntartása, a megnövekedett létszám és a bővülő eszköztár miatt viszont kiadásaik is megemelkedtek.

Havonta 5 millió forintba kerülnek a programok, amivel több száz gyermek arcára csalnak mosolyt

A mostani nehéz gazdasági helyzetben viszont egyre kevesebb támogatást kaptak, mára egyhavi tartalékuk maradt.

Havonta egy ezressel már egy foglalkozás hűtőmágnes készítéséhez hozzá lehet járulni. Havi háromezer forinttal egy napi fűtésdíjukat lehet átvállalni. Cégek pedig játékkészítő csapatépítőkön vehetnek részt a műhelyükben. Az anyagi támogatáson túl így a dolgozók is részesévé válnak az ügynek.

Támogatni a nevetnikek.hu oldalon keresztül lehet.

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottak 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehozták az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítették a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottak a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével.