Címlap Kultúra Színházmentő ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vári Éva és Bősze Ádám lesz a házigazdája annak a gálaműsornak, amelynek keretében a Pécsi Harmadik Színház színpadára lép Fillár István, Lux Ádám, Márton András, Újvári Zoltán és Gergely Róbert mellett számos pécsi színművész, akiket korábbi előadásaikból ismer vagy még repertoáron lévő produkcióikban lát a nagyérdemű. Csaknem 50 művész fogott össze, hogy a teátrum által meghirdetett Színházmentő akció keretében jótékonysági gálát adjanak március 15-én 17 órakor.

A teátrum közlemény szerint a Pécsi Harmadik Színház számára 2023 tavaszán „A lenni vagy nem lenni?” nem egy jól ismert Shakespeare-mű klasszikus szállóigévé vált mondata. Ez a kérdés a kortárs magyar dráma fellegváraként ismert teátrummal kapcsolatban most a „Létezni vagy nem létezni?” „Alkotni vagy nem alkotni?”, „Fennmaradni vagy elenyészni?” fájón nehéz dilemmáját veti föl.

Pécsi és fővárosi művészek, akik valaha megfordultak a teátrum színpadán, összefogtak, hogy egy változatos műfajú, sokféle stílust ötvöző, tartalmas estével ajándékozzák meg a publikumot. Mindannyian tiszteletdíj nélkül lépnek fel, a gálaműsor teljes bevételét a Pécsi Harmadik Színháznak ajánlva. Ez azért is jelenthet rendkívüli segítséget számukra, mert kiemelt helyárú jegyek vásárolhatók rá 10-15-25 ezer forint értékben.

Azt kérik, hogy aki teheti, jöjjön el erre az egyszeri és megismételhetetlen eseményre és segítsen életben tartani a magyar dráma fellegváraként ismert teátrumot. A gálán felcsendül egy kifejezetten erre az alkalomra komponált dal is. Tamás Éva Dalommal hívlak közelebb című versét a színésznő muzsikustársai, Tóth Álmos és Schulteisz Gábor zenésítették meg, és sok olyan híresség is feltűnik a dal videoklipjében, akik a gálán személyesen nem tudnak részt venni, de nevükkel, személyükkel segíteni akarják a teátrum Színházmentő akcióját.