BLAMA Pécsen: Hova tűnt a Ferrari? Avagy a megfeneklett rali a város szívében

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A félreértések végett, nem Ferris Bueller csapott le ismét. A One Life Rally egyik rapid megállója Pécs városa volt (volna), a Zsolnay Kulturális Negyedben.  Tizenöt szuperautót várt az Amalgam Fine Model Cars pécsi gyára, azonban az autók nem érkeztek meg. Úgy tudni, hogy volt a határon némi fennforgás.      

Isztambultól Prágáig, és olyan mint a Flúgos Futam

forrás: OneLifeRally Facebook-oldala

Az első One Life Rally-t még 2017-ben rendezték meg. A futam lényege, hogy csilliókat érő luxus autócsodákkal szeljék át a fél világot egy hatalmas túra keretében. Egy nap, egy ország, egy megálló és persze a nap végén egy buli. Az idei futamon Magyarországon Budapest a végső megálló, azonban a tervek szerint Pécsett is tartottak volna egy gyors kitérőt.

A Zsolnay-negyedben található Amalgam modellautó-gyártó céget látogatta volna meg a mezőny, erre azonban nem került sor.

Valami történt a határon

A mezőnyt dél környékén várták, és nagyjából egy órát maradtak volna. Ugyanis a határidő szűkös, szombatra már Prágában kell lenniük a versenyzőknek – ott ér véget a Gumball 3000-hez hasonlító móka.

A Pécs Aktuál és még pár sajtós munkatárs tűkön ülve várta a mezőnyt, azonban Kenesei Miklóstól, az Amalgam Fine Model Cars vállalat ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy Szarajevóból tovább indult ralit megfogták a határon. Hogy pontosan melyik határon azt nem tudni. A 15 autóból álló konvoj nagyját megállították. Nagyjából 3-5 versenyző tudott átcsusszanni az ellenőrzésen. Velük azonban a kapcsolatot elvesztették sajnálatos módon, így azt sem tudni, hogy ők merre barangolnak jelenleg.
És arról sincs még pontos információ, hogy miért is tartóztatják fel a versenyzőket a határon.

Nem tudni, hogy mi lesz így a One Life Rally magyarországi sorsa. Mi kicsivel több mint egy órát vártunk, de újabb információt nem tudtunk meg azóta a mezőny sorsáról.

Se Ferrari, se Porsche

Kár ezért a rapid eseményért, Ferrarik, Porschék, Lamborghinik, Maseratik és még más finomságok is jelen lettek volna a kulturális negyed térkövén. Helyette inkább láttuk a városnéző kisvonat tiszteletkörét..

UPDATE: Lapunk értesülése szerint a mezőny nagyjából délután 16:30 és 17:00 között fog Pécsre érkezni. Nem hivatalos információk szerint útközben az egyik csodaautó még le is robbant.

Előző sztori

Pedofiltörvény: íme Magyarország hivatalos válasza Brüsszelnek!

Következő sztori

FÁJDALOM: nem jön J.Lo Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea lagzijára

Pécs Aktuál rádió
Best FM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1