Címlap Közélet Pedofiltörvén...

Pedofiltörvény: íme Magyarország hivatalos válasza Brüsszelnek!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Brüsszel nem írhatja elő, hogyan neveljék gyerekeiket a magyarok – közölte az Igazságügyi Minisztérium az Európai Bizottsággal csütörtökön.

A bizottság által a pedofilellenes törvény kapcsán kifogásolt rendelkezés a kiskorú gyermekek védelméről és a magyar gyermekek neveléséről szól – áll a tárca EB-nek küldött válaszában.

Nem szólhatnak bele

A minisztérium közölte: sem a brüsszeli bizottság, sem más európai testület nem írhatja elő, hogy Magyarországon ki hogyan éljen, hogyan gondolkodjon és nevelje a gyerekét.

Senki nem kényszerítheti vagy kötelezheti arra a szülőket, hogy egyértelmű beleegyezésük nélkül kapjon gyerekük szexuális tartalmú felvilágosítást – írták.

A kiskorú gyerekeket meg kell védeni a médiában, interneten őket elérő szexuális témájú vagy életkoruknak nem megfelelő tartalmaktól

A kormány álláspontja szerint a kiskorú gyerekeket meg kell védeni a médiában, interneten őket elérő szexuális témájú vagy életkoruknak nem megfelelő tartalmaktól, számukra felvilágosító előadásokat csak megfelelő képzettséggel rendelkező személyek, szervezetek tarthatnak a szülő egyértelmű belegyezése után és a szülő által előzetesen megismert tartalommal – közölték.

„Magyarországon fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek szexuális nevelésébe a szülőkön kívül senki ne szólhasson bele. Ezért tiltja a törvény a gyermekekre irányuló szexuális propagandát, a heteroszexuális és a homoszexuális propagandát egyformán. Ez összhangban van az EU alapokmányával és nem sérti senkinek a szexuális önkifejezésre vonatkozó jogait, hiszen a felnőttekre nem vonatkozik. Magyarország szabad ország, a felnőtt magyar polgárok életébe az állam nem szól bele” – fogalmaz közlemény.

(Fotó: Desmond Napoles)