Megy az adok-kapok: ti mit gondoltok, hangos volt a Mecsek Rallye?

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A napokban megrendezett 54. Mecsek Rallye kapcsán írt anyagainkhoz írt kommentekben többen is jelezték, hogy túl hangosak voltak a versenygépek a városban, aludni sem lehetett miattuk. Mások viszont örültek annak, hogy ilyen remek sportesemény házigazdája volt Pécs.

Lapunk Facebook-oldalán a kommentekben sokan nem kímélték egymást. Többen arra panaszkodtak, hogy túl hangosak voltak a versenyautók a városban, és valami olyan megoldást kellene találni, hogy ne a pécsi utakon furikázzanak, mások viszont örömüknek adtak hangot, tetszett nekik, hogy testközelből csodálhatják a ralit.

„Ki volt az az idióta, aki Kertvároson át engedélyezte a versenyzőknek az áthaladást?! Második napja kell hallgatnom az autók dübörgő hangját.”

„Nem tudom, te mit szólnál hozzá, ha reggel 8-tól este 23.00-ig EGYMÁS UTÁN SZÜNET NÉLKÜL kellene hallgatnod, hogy ezek a fülsüketítő, recsegő, kurva zajos autók grasszálnának fel alá az ablakod előtt, mi már majdnem megőrültünk. Tegnap is egész nap, és ma is. Legyenek kint szépen a pályán, és zajongjanak ott.”

„Kertvárosiak, nehogy már ne bírjátok ki, ez csak két napig tart!”

„Akkor a kamionok se hozzanak árut a Pennybe, a Sparba, stb. Hanem tessék kisétálni Pogányig értük, hogy nehogy hangos legyen. A mentő is csak halkan lopakodjon. Mert nem lehet hallani a Szulejmánt… Aki álmos, tud aludni.”

„Ez a verseny 30 éve is ilyen volt, és még remélem, ilyen is lesz!”

„Én nem kértem, hogy az én utcámon menjenek keresztül, és mégis itt mennek a házamtól 3 méterre, ugyanis pécsváradi vagyok, és a Kálvin utca visz föl a Zengőre, tehát csak itt tudnak előttem elhaladni. Itt van a szervizelés is a Kossuth téren, amitől 50 méterre van a ház, és mégis kibírom, mert ez egy elég nagy esemény a baranyaiaknak, sőt, másoknak is! Laktam Pécsen a Nagy Imre utcában, most a fiam és a lányom lakik Kertvárosban, ők is hallották, de nem reklamáltak, erről ennyit.”

Pécsi siker: Ranga László kategóriagyőztes lett

A rendezők részéről Markó Tibor lapunknak elmondta, nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a legkisebb mértékben zavarják meg a versennyel a Pécsett élők kényelmét, nyugalmát.

– Ezúton is köszönjük mindenkinek a türelmét, rugalmasságát! – fogalmazott Markó Tibor. – Igyekeztünk úgy megszervezni a versenyt, hogy az etapok a lehető legkevésbé érintsék a várost, épp ezért használtuk az elkerülőket, ugyanakkor valahogy mégiscsak át kellett vinnünk a mezőnyt Kertvároson, mert nagyobbat nem kerülhettünk. Tisztában vagyunk vele, hogy kevésbé örvendetes pillanat, amikor valaki pihenni szeretne, és elmegy a háza előtt a teljes mezőny, de ilyenre egy évben legfeljebb két–három nap kerül sor. Természetesen arra is figyelnünk kellett, hogy a város raliszerető részét minél jobban kiszolgáljuk, úgy érzem, ez maximálisan sikerült.

Az 54. Mecsek Rallye a visszajelzések alapján fantasztikus volt, a város, mint házigazda, a szervező PSN Zrt. és a rendezők is kitettek magukért. Sokan az utóbbi tíz év legjobb mecseki versenyeként értékelték a látottakat, amely visszahozta a régi idők hangulatát. A hazai és külföldi pilóták számára emlékezetes, felejthetetlen pillanatokat szerzett a nyári belváros a mediterrán arculatával – az biztos, hogy mindenki jó hírét viszi majd Pécsnek és a Mecsek Rallye-nak is.

Kiemelt kép: mecsekrallye.com

Előző sztori

Kigyulladt egy autó Kertvárosban

Következő sztori

Meghalt Bodó László, aki testével védte a Zengőt – egy életen át!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1