Címlap Baleset Melléképületb...

Melléképületben volt halálos tűz Nyugotszenterzsébeten

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csütörtök hajnalban, háromnegyed egy után érkezett a jelzés, amely szerint Nyugotszenterzsébeten egy hatvan négyzetméteres lakóházzal egybeépített tizenöt négyzetméteres melléképület ég teljes terjedelmében és valaki az épületben tartózkodik, és nem tud kimenekülni - áll a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honalpján.

A szigetvári hivatásos tűzoltók két járművel érkeztek az esethez, ahol a szobaként berendezett helyiségben kis területen egy szekrény és ruhák égtek. A tűzoltók rövid idő alatt eloltották a lángokat, oltás közben egy holttestet találtak. Nem kizárt, hogy a tüzet a kályhából kipattanó szikra okozta. 

A tűz pontos keletkezési okának feltárása érdekében a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indít. 

A lakástüzek főbb kiváltó okai között még mindig a nyílt láng, illetve a tüzelőberendezések helytelen használata, az elektromos meghibásodás és a dohányzás áll. Ha az otthonunkban van füstérzékelő, még van idő a tűz kialakulásakor cselekedni, ezzel elkerülni a sérülést vagy a tragédiát – közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelem.