Nagy sebességű internet a Duna felett

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy, a Duna felett átívelő, "szupergyors internetszolgáltatást" biztosító légkábel létesítését kezdték meg Mohácson június 15-én, kedden.  Az 1280 méter hosszú, szupergyors internetszolgáltatást biztosító ADSS légkábelt Mohács-Szőlőhegy és a folyam bal partján fekvő Újmohács között feszítik ki egy magyar tulajdonú távközlési szolgáltató megbízásából.

A vezetékszakasz a szolgáltató Szupergyors Internetprogramjának keretében megépülő mohácsi és a járásban lévő hálózatok részét képezi majd, segítségével pedig olyan földrajzi címeken is biztosítani tudják a szélessávú internetszolgáltatást, ahol erre mostanáig nem volt lehetőség.

A légkábel kihúzását egy speciális technikával végzik el. A kábel kifeszítéséhez szükséges előkötelet – a vízi forgalom biztosítása mellett – az ilyen feladatokra specializálódott a kivitelező részvételével kifejlesztett  speciális, a kötélbehúzási feladatra optimalizált drón segítségével végezték el kedden.

Kiemelt képünk illusztráció, forrása: mvmxpert.hu.


Előző sztori

Diákmunka – adózni is kell!

Következő sztori

Így néznek ki a kőrisek a Széchenyi téren

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1