“Szétverem a fejedet!” – kiabálta, miközben kalapáccsal hadonászott a férfi

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi  Járási Ügyészség a többi között súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy idős férfi ellen, aki közlekedési vitáját akarta lerendezni egy kalapáccsal - olvasható Magyarország Ügyészsége honlapján.

A 80 éves férfi 2020 augusztusában falujában

szóváltásba keveredett a rokonlátogatásra hazaérkező sértettel. Az idős férfi azt kérte számon a sértett nőn, hogy gépkocsijával rosszul parkolt és mellette nem tud elhaladni.

A vádlott annak ellenére kezdeményezett veszekedést a sértettel, hogy a sértett járműve szabályosan, forgalmi akadályt nem képezve állt az úton. A férfi a vita során

hangosan szidalmazta a nőt, majd a nála lévő kalapáccsal

a sértett feje felé ütött, miközben indulatosan kiabálta, hogy

szétveri a fejét.

A nőnek sikerült az ütést elhárítania, azonban a férfi ezt követően megmarkolta, megszorította a sértett csuklóját.

A nő, tartva attól, hogy az idős férfi tovább támad, ezért közölte vele, hogy rendőrt hív. Ekkor a vádlott egy alkalommal a kalapáccsal ráütött a sértett gépjárművére, majd a helyszínt elhagyta.

A sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban az elkövetés eszköze, a kalapács, alkalmas volt arra, hogy súlyosabb sérülést is okozzon a sértettnek, így a férfi cselekménye a súlyos testi sértés bűntett kísérletének, valamint a felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megállapítására alkalmas.

Hirdetés
Előző sztori

Szijjártó: nagy mennyiségű orosz vakcinát vásárolt Magyarország

Következő sztori

Orbán: minél több vakcinának kell lennie Magyarországon

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1