Címlap Baranya Busójárás: Id...

Busójárás: Idén online búcsúztathatjuk a telet

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A járvány miatt idén a Mohácsi Busójárást sem tartják meg, pedig a busók már javában tennék a dolgukat. Idén a Mohácsi Busójárás február 11-én kezdődött volna és jövő keddig tartana, ám idén semmiféle program nem lesz Mohácson.

A Csodás Magyarország kezdeményezésére

online lehet búcsúztatni a telet több közösségi platformon,

ahol úgy készíthetünk magunkról fotót, hogy rajtunk van busóálarc illetve busós matricákkal is jelezhetjük, részt veszünk a télűzésben.

A következő napokban emellett a mohácsi önkormányzat, a rendőrség és a szervezők is felelős magatartást várnak mindenkitől a busójárás eredeti helyszínein.

A mohácsi önkormányzat azt kéri, sem a csoportosan, sem az egyénileg utazni szándékozók ne induljanak útnak Mohácsra, a városban semmilyen programot nem tartanak meg.

Igaz, már tudni lehet,

többen is készülnek arra, hogy beöltöznek

illetve a maguk örömére összejönnek, enni-inni és beszélgetni Mohácson. 

Fontos, hogy mindezt csak a járványügyi szabályok betartásával tegyék, vagyis 10-nél többen ne jöjjenek össze egy-egy ilyen alkalommal, és a kijárási korlátozás illetve a maszk-viselés szabályait is tartsák be.

RÉSZLETEKÉRT KATT IDE!

Kiemelt képünk forrása: facebook.com.