Címlap Baranya Óvodai örökbe...

Óvodai örökbefogadáson keresztül segíthet most a rászoruló gyerekeken!

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő intézmények országos támogatási programja 2019 őszén indult el, amely immár országos ismertségnek örvend. A program célja az integráció támogatása, a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő intézmények fokozott támogatása és a társadalom érzékenyítése a témában - olvasható az Óvodatámogatási Program honlapján.

Az OFEO honlapján keresztül az ország különböző, hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó óvodái közül választhatunk, hogy melyiket vagy melyeket szeretnénk “örökbefogadni”.

Takács Farkas Éva, az Ormánsági Aprófalva Óvoda és Konyha intézmény vezetője elmondta, hogy Baranya megyében is több ilyen óvoda található, közöttük az Ormánság területén. A támogatási programon keresztül különböző felajánlásokkal, játékokkal vagy egyéb kedvességekkel is örömet szerezhetünk a karácsonyi időszakban a rászoruló gyerekeknek.

Ha szeretne valaki mosolyt csalni a gyerekek arcára ezekben a vészterhes időkben is, de nem tudja, hogy mi lenne a megfelelő ajándék – ez sem probléma. A kiválasztott óvodát megkeresve bátran lehet érdeklődni, hogy mire van szüksége vagy mire vágynak az óvoda kis lakói. Természetesen nem egyenkénti ajándékokban kell gondolkodni, csoportos-közösen játszható játékoknak is nagyon örülnek ilyenkor a gyerekek.

Az Ormánsági Aprófalva Óvoda és Konyha három tagozatába összesen 60-, a diósviszlói tagóvodájukba 24 halmozottan hátrányos helyzetű gyermek jár, akiknek egyelőre úgy néz ki, hogy a koronavírus okozta megszorítások miatt nem igen lesz ajándék a fa alatt.

Akik szeretnék támogatni a rászoruló gyerekeket és meglepni őket karácsonykor, az alábbi linken érdeklődhetnek.

Kiemelt kép: Pécsi Egyházmegye