Címlap Baranya Pécsiek! Megs...

Pécsiek! Megszűnhet a helyi családokat segítő, ingyenes taxi

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Országosan egyedülálló és példaértékű volt az a kezdeményezés, amit Pécsett indítottak a Gyerektaxival még 2018-ban. Hiszen amikor a szülő nem ért oda az iskolába, akkor ez a 9 fős busz érkezett a csemetéért. Hatalmas terhet vett le a szülők válláról, most azonban a Gyerektaxi szorul segítségre. Méghozzá óriásira!

A sofőr mellett szakképzett felügyelő is vigyáz a kicsikre, amíg haza
vagy éppen egy délutáni foglalkozásra érnek
. Ez egyedülálló az országban és más települések számára pedig példaértékű – szóltak a hírek 2018-ban, amikor a Pécsimami Közhasznú Egyesület elindította a nem mindennapi kezdeményezést. A Gyerektaxi rövid időn belül hatalmas népszerűséget ért el. Most azonban megszűnhet.

Mi lesz a gyerekekkel?

A gyermekek tanrendjéhez igazított 9 fős kisbusz főként olyan pécsi gyerekeken segít, akiknek speciális fejlesztő foglalkozásra van szükségük, akiket egyedülálló szülő nevel vagy nagycsaládban élnek autó, illetve nagyszülői segítség nélkül, és a szülő(k) munkája kerülne veszélybe a szolgáltatás nélkül.

Összegezve: rászoruló családok mindennapjait könnyíti meg az, hogy a gyerekek folyamatos felügyelet mellett utazhatnak, amíg a szülő dolgozik.

A Gyerektaxi bevált, a pénz azonban elfogyott

A Gyerektaxi az elmúlt két évben több mint 100 családnak segített, 3000 alkalommal szállított – tudtuk meg Gellén Nórától, a Pécsimami vezetőjétől.

“A projektre elnyert összeg november végéig elég”

– hangsúlyozta Gellén Nóra, aki szerint a Gyerektaxi megszűnése csapásként érné azokat a családokat, akik hozzászoktak a mindennapos segítséghez.

Nem hagyja magára a családokat Nóra!

Gellén Nóra elmondta, nem szokott segítséget kérni, de a 100 család és a gyerekek miatt muszáj volt nyilvánosság elé állnia.

– Egy kisbuszra gyűjtünk, amivel biztonságban tudjuk a gyerekeket szállítani – mondta Nóra, aki a pályázati pénz után is folytatná az ingyenes szolgáltatást. Ezért gyűjtésbe kezdett!

A kisbusz 3.5 millió forintba kerülne, de akadt már olyan pécsi cég, aki felajánlotta, hogyha meglesz a kisbusz ingyen szervizeli. Nóra most olyanok segítségét várja, akik az anyagiak mellett, hozzájárulnának a gyerekeket segítő, ingyenes szolgáltatás fenntartásában. Bővebben EZEN a linken olvashatunk a Gyerektaxiról!