Címlap Baranya Rengeteg idős...

Rengeteg idős kéri a harmadik oltást Baranyában

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Baranya megyében a szociális otthonokban a gondozottak és a gondozók túlnyomó része kéri a harmadik vakcinát, oltásuk jó ütemben zajlik – közölte Horváth Zoltán.

A baranyai kormánymegbízott annak kapcsán beszélt minderről, hogy a Baranya megyei Bicsérden a Léna Ház Idősek Otthonában is megkezdődött a gondozottak és gondozók harmadik körös oltása, ott a délelőtt folyamán a 48-ból 36 gondozottat oltottak be.

Horváth Zoltán szerint a harmadik körös oltásokra a jogosultak mintegy kilencven százaléka jelentkezett, oltásuk jó ütemben zajlik, s várhatóan szeptember első hetének végére mindenki felveszi a vakcinát, aki kérte.

A kormánymegbízott felhívta a figyelmet arra, hogy a harmadik oltást nemcsak a szociális intézményekben élők kérhetik, hanem mindenki, akinek esetében legalább négy hónap eltelt a legutóbbi vakcina beadását követően.

Baranyában minden kórházban kialakítottak oltópontot, és a háziorvosoknál is lehet kérni az oltást, így nem okoz nehézséget az oltóanyaghoz való hozzájutás a megyében, a megyei oltási munkacsoport pedig folyamatosan biztosítja az ehhez szükséges vakcinákat.