Címlap Közélet A Mecsek ihle...

A Mecsek ihlette a pécsi anyukát, mesekönyvet írt az itt élő állatokról

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha nem a hároméves lányával játszik, akkor mesekönyvet és novellákat ír Csete Dóra. A 33 éves pécsi anyuka már a második köteténél tart, de nem áll meg. A magyar szakos tanár a szülőknek is segítene – méghozzá fegyelmezni.  

– Sokszor láttam már, hogy az anyukák nem szóltak a gyerekekre akkor, amikor rosszalkodtak, inkább szemet hunytak felette – mondja Csete Dóra. – A könyvemmel ezeknek a szülőknek szeretnék mankót adni. Mankót adni például abban, hogyan lehet a legegyszerűbben elmagyarázni az ovisoknak, kisiskolásoknak az illemet.

Mesék köré épített tanulság

A Zöldlomb-erdő lakói és Dóra

– Legyen szó egy nyári fürdőzésről, sütögetésről, vagy csak egy erdei sétáról, vannak élethelyzetek, ahol követni kell a szabályokat, s ezeket a szabályokat foglaltam mesébe.

Állatok a főszereplők

– Hat állatkát ruháztam fel emberi tulajdonsággal, így a gyerekek könnyebben megértik ezeket az élethelyzeteket. Mint például azt, hogy egy erdőben nem dobálunk követ, mert azzal megsérthetünk valakit – magyarázza Dóra.

Gyerekekhez is elviszi majd könyvét

Dóra úgy tervezi, hogy szeptembertől az osztályában is felolvas majd a mesekönyvből.

– Másodikosokat fogok majd tanítani az Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskolában. Bízom benne, hogy érdekelni fogja a kisdiákokat – teszi hozzá a pécsi anyuka.

 A Zöldlomb-erdő lakóit a New-Line Kiadó webshopján lehet beszerezni.