Címlap Baranya Tartós szeret...

Tartós szeretet – segítenek a rászoruló családoknak

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közel tízezer kilogramm élelmiszer érkezett a "Tartós szeretet" nagyböjti gyűjtésre – írja a Pécsi Egyházmegye honlapján.

Mivel a kialakult járványhelyzetben most különösen fontos, a segítség azoknak a rászoruló családoknak és időseknek, akik mélyszegénységben élnek, akik nem rendelkeznek tartalékokkal, vagy akik megélhetési krízishelyzetbe kerültek hirdette meg a Katolikus Karitasz a gyűjtést a nagyböjti időszakban. Baranya megye több templomában is fogadták az adományokat.

A korábbi években meghirdetett gyűjtés eredményeképpen családok ezreit tudták segíteni azokkal a segélycsomagokkal, amelyeket a hívek adományaiból juttattak el a rászorulókhoz.

A gyűjtés lényege olyan alapvető mindennapi élelmiszerek gyűjtése, amelyből a plébániai Karitász önkéntesek csomagokat készítenek, és juttatnak el nehéz helyzetben lévő családokhoz.

A „Tartós szeretet” programban egyházmegyei szinten 9.100 kg élelmiszert sikerült gyűjteni, amivel 1 850 családnak tehették szebbé a közelgő húsvétot.

Kiemelt képünk forrása: pecsiegyhazmegye.hu.