Címlap Baranya Téli pompában...

Téli pompában díszeleg a belváros, leesett az első decemberi hó!

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ugyan három nappal később, de megérkezett a vára várt havazás. A mai napon havas esőre és ónos esőre is számíthatunk, szóval csak óvatosan az utakon. Ami pedig a belvárost illeti, gyönyörű fehér bundában pompázik, az utak állapotukat tekintve járhatóak. Azonban nem lehet elégszer kihangsúlyozni, hogy fokozott óvatossággal közlekedjünk! Ez érvényes a gyalogosokra is, ugyan a járda is elég csúszós jelenleg.

Az éjjeli esőből havazás lett

A mai napon akár 5 cm hó is eshet, a legalacsonyabb hőmérséklet -3 °C is lehet. A hó mellett ónos esőre is számíthatunk, ami megnehezítheti a közlekedést.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Ónos eső veszélye miatt Harmadfokú (vörös) riasztást adott ki Baranya megye, Bács-Kiskun megye, Csongrád-Csanád megye területére.

közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az utak egyelőre járhatóak

A belváros és környéke jól járható, a 6-os számú főúton sem okoz gondot a folyamatos haladás.

Este itt még zajlott a buli élet

A Kossuth téren is könnyedén közlekedhetünk

Balesetekeddig

A bicsérdi elágazásnál egy autó csúszott az árokba a reggeli órákban. Kozármislenynél egy kamion akadt el, Mánfa térségében Pécs felé haladva két autó ütközött az egyik kanyarban. Nagypeterden és Szigetváron-, illetve környékén egyelőre nincsenek takarítva az utak olvasóink szerint. Több hókotróról is számoltak be a kommentelők az utakon, ennek ellenére több baleset is történt – tudtuk meg az egyik Baranya megyei közlekedési csoportból. Feltehetőleg nem ezek az esetek voltak ma az utolsók. Vigyázzanak magukra az utakon!

Az időjárást tekintve maximum 1-2 napig maradhat meg a téli bunda, az előrejelzések szerint holnap már nem számítható havazás és a nappali hőmérséklet is 3 °C körüli lesz.

A belváros szíve gyönyörű

A hét további részében sem várható havazás, csupán enyhe zápor. A hőmérséklet a hétvége felé ismét eléri a 10 °C -ot.

Szászváron is beütött a hó

Munkatársunk az alábbi képeket küldte a helyszínről.