Címlap Egyetem Elhunyt Damu ...

Elhunyt Damu Roland

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Jóban Rosszban című magyar tévésorozat egykori színésze december 27-én, a hajnali órákban elhunyt. 47 éves volt.

A színész december közepén kapta el a koronavírust, mélyaltatásban is tartották az egyik kórház intenzív osztályán. Két oltása is volt, és épp a harmadikat készült felvenni, azonban az állapota miatt ezt nem tudta megtenni. Állapotáról egyik ismerőse számolt be korábban -derül ki az Index cikkéből.

Damu először lélegeztetőgépen várta a gyógyulást, ám mivel nem reagált jól a terápiára, átszállították egy másik kórházba, ahol műtüdős kezelést kapott. Erről először az egyik ismerőse tájékoztatott a színész Facebook-profilján kommentben. Most ugyanez a férfi közölte szintén a Facebookon, hogy mára virradó éjjel Damu Roland elhalálozott cikkében.

áll az Index cikkében.

Damu Roland a középiskolai tanulmányait a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskolában végezte. Iskolai darabokban szerepelt először színházban. Iskolás évei után több színházban megfordult. Játszott többek között a Budapesti Kamaraszínházban, a debreceni Csokonai Színházban és a szolnoki Szigligeti Színházban is. Emellett több mint 150 filmben és sorozatban szerepelt szinkronszínészként. Leghíresebb szerepe a Jóban Rosszban című sorozatban Várnagy Előd karaktere. 

A művész utoljára saját önálló estjével hallatott magáról színészként, amit 2019 decemberében mutatott be egy budapesti pincehelyiségben, Tóth Ádám rendezésében, ám a koronavírus-járvány miatt kénytelen volt felfüggeszteni előadásait.

fotó: MTI/Koszticsák Szilárd*