Több mint 40 baleset volt az elmúlt héten Baranyában

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Baranya megye közútjain január 4-e és január 10-e között az előző év hasonló időszakához képest egyel csökkent a sérüléses balesetek száma, összesen 41 közlekedési baleset történt, amelyből hét személyi sérüléssel járt.

A személyi sérüléses balesetek két esetben súlyos, öt esetben könnyű sérüléssel végződtek. Ittasság gyanúja az elmúlt héten egy alkalommal merült fel. A balesetek a legtöbb esetben az elsőbbség meg nem adása miatt történtek, de az okok között most is a második helyen van a gyorshajtás.

A rendőrség tájékoztatása szerint az elsőbbség meg nem adása miatt történt baleseteknél jellemző, hogy a közlekedők nem veszik figyelembe a jelzőtáblák jelzéseit és nem állnak meg, illetve nem biztosítanak elsőbbséget a keresztirányból érkező járművek részére.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a havazás és az éjszakai fagyok miatt reggelente még csúszósak lehetnek az utak, ezért közlekedjünk óvatosan és legyünk türelmesebbek az utakon!

Kiemelt képünk illusztráció.

Hirdetés
Előző sztori

FDSZ: Ki kell kérni az egyetemen dolgozó több ezer fő véleményét az átalakításról!

Következő sztori

Pécsi kutató is részt vett az új koronavírus angliai variánsának hazai beazonosításában

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1