Címlap Baranya Több tízezer ...

Több tízezer égősor díszíti a hosszúhetényi házat, Füsz Tibornak nemes célja van ezzel

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gyönyörű fényekbe öltöztette otthonát a hosszúhetényi Füsz Tibor, aki évről évre egy kis vidámságot szeretne csempészni a környékbeliek hétköznapjaiba. Korábban a koronavírus miatt akart mosolyt csalni a gyerekek és felnőttek arcára, de nagyon úgy néz ki, idén is megvan az oka az önkéntes munkájának. Köszönjük, hogy vannak ilyen emberek!

Füsz Tibor szerint ezzel a hangulattal heteken át ébren lehet tartani a várakozás örömét, ami meghittséggel tölti el a családokat. A négy gyermeket nevelő édesapa emellett szeretné átadni azt az örömöt, amit ő is átélt gyermekkorában. Tibornál tavaly jártunk:

– A kertet két éve tettük mindenki számára nyitottá. Akkor azok hétköznapjaiba akartunk színt vinni, akik a koronavírus-járvány miatt rosszkedvűek voltak még az ünnepek közeledtével is. A mostani időszak sem könnyű, adni akartunk valamit, ami eltereli az emberek figyelmét – mesélte korábban Tibor.

Tibor több mint tíz éve kezdte dekorálni a házat. Akkor még csak a családjának. Két éve azonban fotókat küldött ismerőseinek, akik ezután elkezdték látogatni őt. Végül már annyian érdeklődtek, hogy megnyitotta kertjét.

Tibor felesége is készül

A háznál sütemények, meleg tea várja a vendégeket és mindig jut idő pár kedves szóra is – árulta el a házigazda

Tavaly a kórházból is érkeztek Tiborhoz

– A legnagyobb meglepetésünkre egyszer a sürgősségi osztályról érkezett hozzánk pár ápoló, akiken láttuk, mennyire szomorúak. Megtudtuk tőlük, hogy minden áldott nap a koronavírusos betegekért küzdenek. Kicsit beszélgettünk velünk, ami után lehetett látni, hogy valamennyire sikerült levennünk a járványhelyzet okozta terhet a vállaikról.

A LELKI BÉKÉÉRT CSINÁLJUK AZ EGÉSZET