Címlap Baranya Tudjuk, hogy ...

Tudjuk, hogy mit csinálsz a hétvégén Pécsett!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mutatjuk, mire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén!

Éjszakai tárlatjárat

Helyszín: Cella Septichora

Időpont: november 12., 18.00

Sötétben, csupán egy fejlámpa fényével vehetünk részt egy misztikus élményben. Különleges kalandra invitál a Cella Septichora Látogatóközpont: fejlámpás séta a kivilágítatlan ókeresztény temető földalatti labirintusában. A séta nagyjából 1 óra hosszú.

További információ: IrányPécs.hu

Zöld túra – Lépj és tégy a klímáért!

Helyszín: Hétágfa

Időpont: november 13., 10.00

November utolsó hete az Európai Hulladékcsökkentési Hét, amelynek missziója, hogy felhívja az emberek figyelmét a túlfogyasztás és a mindent elöntő hulladék problémájára. Ennek alkalmából rendezik meg a Zöld túra eseményét, amivel a „világ klímameneteléséhez” csatlakozva mutathatjuk ki szolidaritásunkat. A túra hossza 1,5 km.

További információ: IrányPécs.hu

Gyerekek, gyertek játszani!

Helyszín: ATLAS Gyógyközpont

Időpont: november 13., 9.00

Különleges nyílt napon vehetünk részt gyermekeinkkel (6-9 éves korig), amelyen különféle játékok révén nehézségeiket most leküzdhetik. A módszer segítséget nyújthat azoknak a gyerekeknek, akik valamilyen nehézséggel küzdenek (szorongás, figyelemzavar, kapcsolódási problémák, nehéz életesemény, stb.), és mindazoknak, akik önbizalmukat, kreativitásukat, társas viszonyulásaikat szeretnék élményszerűen, a játék lendületében fejleszteni. A részvétel regisztrációhoz kötött.

További információ: IrányPécs.hu

ÁdámÉva – a Pécsi Balett ősbemutatója a Pécsi Nemzeti Színházban

Helyszín: Pécsi Nemzeti Színház – Nagyszínház

Időpont: november 13., 19.00

November 13-án láthatja először a pécsi közönség a 60 éves Pécsi Balett nagyszabású táncszínházi előadását, amelyben Ádám és Éva, az első emberpár útját kísérhetjük végig kilenc képben az írott történelem eseményein. A különleges szimbolikájú, látványos előadás üzenete: a teremtő gondviselés és a kozmikus egység befogadásának élményét a szeretetben való létezés tudja csak közvetíteni.

További információ: IrányPécs.hu

Cabaret Medrano -20-

Helyszín: Nappali

Időpont: november 13., 20.30

A Cabaret Medrano 2021-ben ünnepli 20 éves fennállását. Az évfordulót többek között egy jubileumi best of koncertsorozattal teszi emlékezetessé a csapat, amelyet most Pécsen is bemutatnak.

További információ: IrányPécs.hu