Címlap Baranya ÚJRA GARDRÓBV...

ÚJRA GARDRÓBVÁSÁR! 130 gyermek megsegítésére tart különleges börzét a Pécsi Jótékony Nőegylet

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén szeptember 30-án, a pécsi Nádor Galériában rendezik azt az adománygyűjtő gardróbvásárt, amivel gyermekeket segít a Pécsi Jótékony Nőegylet.

Tavaly óriási sikere volt annak a börzének, amit a Pécsi Jótékony Nőegylet rendezett hagyományteremtő céllal. Az egynapos ruhavásáron 4,5 millió forint gyűlt össze, amiből 130 iskolás 4,5 havi menzáját tudták fedezni.

Idén is hasonlóan nemes célt tűzött ki a Pécsi Jótékony Nőegylet

– Ezen az egynapos vásáron jó állapotú, felajánlott új és használt darabokat állítunk majd ki. Több pécsi butik is jelentkezett, hogy szeretne adományozni egy-egy divatruhát a jótékonykodó vásárlóknak – hangsúlyozta Török Bettina, a nőegylet elnökhelyettese.

Tavaly 1500 ruhát sikerült értékesíteni, idén férfidarabok is lesznek

– A ruhadarabok nemcsak egy vásár kellékei, hanem egy lehetőség és remény azon gyermekek számára, akiknek nem jut mindennap meleg és tápláló étel az asztalra – mondta korábban Török Bettina.

Idén szeptember 30-án tartják a vásárt a Széchenyi téren található Nádor Galériában

Egy vásár a gyerekekért

– A vásárral idén is szeretnénk azt a havi egymillió forintot előteremteni, amit a gyermekek reggelijére, ebédjére és uzsonnájára tudunk költeni egy hónapban. A ruhavásárral nemcsak bevételt szeretnénk, hanem azt is, hogy még többen tudjanak a Pécsi Jótékony Nőegylet munkájáról és azok, akik éreznek magukban indíttatást, tudjanak hozzánk csatlakozni – tette hozzá Török Bettina.

Hatalmas segítség a nőegylet munkája

A Pécsi Jótékony Nőegylet 150 éves múlttal rendelkezik, de az utóbbi 26 évben újraalakult az iskolai gyermekéhezés miatt. A Nekem nincs ebédem program töretlenül segíti a gyermekeket évről évre, de a Babadoboz programmal is segítik a várandós kismamákat, a középiskolások számára pedig kulturális támogatást biztosítanak.

A Pécsi Jótékony Nőegylet olyan civil szervezet, amit csak és kizárólag a tagjai tartanak fenn és saját önerőből állítják elő a pécsi gyermekek étkeztetéséhez szükséges összeget.