Friderika

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Villanyszerelő mesterek tettek vizsgát

/

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében villanyszerelő mestervizsgát tartottak.

A szakmák csúcsának számító vizsgáig idén hat szakember jutott el. A vizsga eredetileg májusban lett volna, de a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani. A jelentkezők 180 órás szakmai, pedagógiai és vállalkozási ismeretek képzésen vettek részt. Elméleti és gyakorlati képzés is volt, amely 3 hónapon át zajlott. A mestervizsgán a gyakorlati feladatok után a számonkérés az írásbeli, majd a szóbeli megmérettetéssel folytatódott. A mesterjelöltek sikeresen teljesítették a követelményeket, okleveleiket októberben vehetik át.

A kamara újabb mesterképzéseket és vizsgákat indít augusztus végén: autóelektronikai műszerész, autószerelő, cukrász, festő, díszítő, mázoló és tapétázó, karosszérialakatos szakmákban van lehetőség a szakemberek továbbképzésére.

A jelentkezési határidő augusztus 25. Az érdeklődők akár támogatást is elnyerhetnek, amelyről a kamaránál lehet érdeklődni.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Szlalom versennyel zárul az augusztus

Következő sztori

Idén először: Pécs–Orfű–Abaliget futóverseny

Legutóbbiak innen: Baranya

bool(false)