Címlap Baranya Zugpiát is le...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A NAV baranyai munkatársai a húsvéti akcióban végzett 176 ellenőrzés 12 százalékában állapítottak meg szabálytalanságokat, a nyugtaadás elmulasztását, a feketefoglalkoztatást, az adószám hiányában végzett gazdasági tevékenységet, a helytelen áfamérték használatát, valamint a zárjegy nélküli égetett szeszesitalok forgalmazását.

Egy piaci árusnál bejelentés nélkül foglalkoztatott dolgozó a fekete jövedelemét adószám nélkül végzett kereskedelmi tevékenységgel egészítette ki. Az általa szedett és értékesített medvehagymáról nem adott nyugtát.

A revizorok ellátogattak egy közel-keleti étterembe is, ahol szintén nem kaptak nyugtát a fogyasztásról. A pénztárgépben lévő pénzkészlet ellenőrzésekor az is kiderült, hogy ne csak egy alkalommal mulasztották el a bizonylatolást az étterem dolgozói, hanem rendszeresen nem állítottak ki nyugtát vagy számlát az értékesített ételekről, italokról.

A tavaszi időszak slágerterméke a medvehagyma, azonban a szedésével és értékesítésével kapcsolatos szabályokról célszerű tájékozódni, mert az árusítási célú gyűjtéshez engedély, az értékesítéshez pedig adószám szükséges.