Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy újabb miniszobor bukkant fel a városban, ezúttal a Tettye-patak vízikerekénél. A bronz alkotás egy kifolyót ábrázol, amelyből két csónak úszik elő. A találgatások már megindultak, hogy ki lehet a művész. Egy biztos, nem a miniszobrairól ismert Kolodko Mihály - de akkor ki?

A gerillaszobor néhány hete került ki a Vince utcát és a Tettye teret összekötő sikátorba. Azonnal megindultak a találgatások, hogy ki és miért tehette ide. Legtöbben Kolodko Mihály kárpátaljai művészre gyanakodtak.

De nem ő volt! Ezt a Pécs Aktuál kérdésére a szobrász művészeti menedzsere megerősítette. Bár a művésznek 150 miniszobra van, egyik sincs a közelben. Legalábbis egyelőre, ugyanis jövőre Pécsen is lesz egy Kolodko-alkotás, de erről egyelőre nem kívánt részleteket elárulni a művész.

Tehát a malomkeréknél felbukkant alkotásról egyelőre nem tudni, hogy ki készítette. Van, aki szerint ugyanaz, aki a Magasházat mintázó miniszobrot. Róla itt írtunk:

A szobornak csupán egyik oldalát dolgozta ki az alkotója; a szobor mérete 8×4,5×2,5 centiméter. A Megyeri téren, a cukrászdához vezető lépcső mellett található; a bronzból készült miniszobrot egy alacsony kőfalon helyezték el.

Csak óvatosan, ha nem figyelünk, könnyen megbotolhatunk benne!