Szalai Ádám csodálatos mozdulata után a német kapuban táncol a labda!
Címlap Sport Folytatódik a...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar labdarúgó-válogatott továbbra is ott van az élen a Nemzetek Ligája halálcsoportjában, miután Lipcsében Szalai Ádám góljával legyőzte a németeket! Végleg felejtsük el a kishitűséget: jók vagyunk!

Sokatmondó: a magyar tábort lehetett hallani Lipcsében! A németek pedig dobáloztak – hiába, no, frusztráltak voltak.

Szenzációs teljesítményt nyújt Marco Rossi együttese a Nemzetek Ligájában, s az ötödik fordulóban folytatódott a csoda. Németországban, Lipcsében léptek pályára a magyar legények, akik ezúttal is megmutatták, hogy helyén van a szívük, nem mellesleg pokoli jól tudnak futballozni.

Mert az első félidő abszolút rólunk szólt! A németek csak keresték önmagukat, miután egy kompakt, masszív, bátor és remekül játszó válogatottal találták szembe magukat. A 17. percben Szalai Ádám csodálatos góljával megszereztük a vezetést – fantasztikus volt ezt átélni! És fantasztikus volt látni, hogy ez nem egy véletlen találat, nem véletlenül kerültünk előnybe, ezért abszolút megdolgozott a csapat, megérdemelte, hogy 1-0-val mehessen pihenőre.

A második félidőben aztán jöttek a németek, szinte végig náluk volt a labda, de kit zavar, ha egy csapat a kaputól negyven méterre adogat?! Senkit! Egy-két sansza azért volt Thomas Mülleréknek, de ezeket megúsztuk, ők pedig azt úszták meg, hogy Ádám Martin lövése után nem kötött ki a bal alsóban a labda, illetve Kleinheisler sem célzott a legjobban.

A vége hatalmas magyar ünneplés lett Lipcsében: 1-0-ra győzött a magyar válogatott! Mindez azt jelenti, hogy Szoboszlai Dominikék már biztosan bentmaradtak a Nemzetek Ligája A csoportjában!

Jöhet az olaszok elleni utolsó csoportmeccs – nagyon, nagyon kicsi lesz most a Puskás Aréna, tízet megtöltenének a magyar szurkolók!

Szép volt, fiúk!

Eredmények: Németország–Magyarország 0-1 (gólszerző: Szalai Ádám 17. perc), Olaszország–Anglia 1-0.

A csoport állása 5 forduló után: 1. Magyarország 10 pont, 2. Olaszország 8, 3. Németország 6, 4. Anglia 2.

A gólszerző, Szalai Ádám átadja a csapatkapitányi karszalagot Szoboszlai Dominiknek
Aki a gólpasszt adta: Szoboszlainak remek lába van! (Fotók: Török Attila/Nemzeti Sport)