Címlap Egészség A hatéves bük...

A hatéves bükkösdi kisfiú nem tud járni, családja a robotterápia segítségében bízik

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Áron, a hatéves bükkösdi kisfiú egészségi állapota a születése után – idegi károsodás miatt – jelentősen leromlott: a végtagjait nem tudja használni, és a látása is megromlott még csecsemőkorában. Évente hárommillió 150 ezer forintra lenne szüksége, hogy egy járássegítő kezeléssel, az úgynevezett robotterápiával hozzásegítsék a gyermeket a járás öröméhez.

A kis Áron nem tud járni és beszélni sem, emiatt 24 órás felügyeletet igényel – mondja az édesanyja, aki minden percét gyermeke gondozására fordítja, ezért a család kizárólag az édesapa keresetéből él.

Adományok segítségével a hosszú évek alatt már akadálymentesítették a házukat, de az igazi segítség az lenne, ha egy olyan robotterápián vehetne részt Áron, amely úgy támogatja a járását, hogy újra működtetni kezdi a felelős idegi kapcsolatokat. Ez évente 3 millió 150 ezer forintba kerülne – derült ki az RTL Híradójából.