Friderika

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon veszélyes szökőkútban fürdeni!

/

A nagy melegben sem jó ötlet a városi szökőkutakban keresni az enyhülést.

Pécsett is többször látható, ahogy a vizes látványosságokban pancsolnak. Nem árt azonban tudni, hogy ez szabálytalan és még veszélyes is. A pécsi közterület-felügyelet tapasztalatai szerint átlagosan naponta 5-7 esetben figyelmeztetnek emiatt fürdőzőket.

Amennyiben valaki nem ért a jó szóból, akkor a felügyelők akár bírságot is kiszabhatnak a helyszínen, aminek összege 5-től 50 ezer forintig terjedhet. Bizonyos esetekben, akár a rendőrség segítségét is kérhetik.

A városi szökőkutakban, csobogókban lévő víz könnyen szennyeződhet, bele kerülhet por vagy akár állati ürülék is. Ráadásul a szökőkutak vizét fertőtlenítő vegyszerekkel kezelik, amik akár bőrirritációt is kiválthatnak. A használt szerek ellenére

a szennyezett víz többek között gyomor- és bélrendszeri megbetegedést okozhat, légzőszervi fertőzést, szem-, bőr- és nyálkahártya-irritációt tapasztalhatnak azok, akik a kifejezett tiltás ellenére is megmártóznak a kutakban.

Sőt, a jelenlegi koronavírus-helyzetben kimondottan nem javasolt a szökőkutak vizével érintkezni.

A hűsítésre a párakapuk használata javasolt, amelyek Pécs 3 forgalmas pontján üzemelnek ivóvízzel.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Pécsiekkel jönnek a raktárkoncertek

Következő sztori

Magyarország vezet egy EU-s halállistát!

Legutóbbiak innen: Rövidhírek

bool(false)