Címlap Egészség Egy pécsi éde...
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy pécsi nő arról beszélt a Blikknek, hogy nem volt oltásellenes, azonban mindkét fia az MMR-vakcinák megkapása után beteg lett.

Györkös Ágnes a lapnak számolt be a gyerekievel történt esetről. Csaba, Ágnes 15 hónaposan fia megkapta az MMR-oltást és nem sokkal később megjelentek az első tünetek. Remegés, autistákra jellemző kényszeres mozdulatok, véresre harapta a saját kezét, lábát.

A bajt pedig csak tetézte, hogy második fia, Dominik állapota különös módon szintén a védőoltások beadása után fordult rosszra. Neki nem akarták beadatni az oltást, de

az orvos megjelent nálunk két rendőrrel és beoltották a kisfiamat, hiába próbáltam megakadályozni

– állítja az édesanya. Dominiknél az oltás beadása után ijesztő tünetek jelentek meg, szinte egyből az injekció után egész teste bepirosodott, feldagadt, majd leállt a légzése. A kisfiú ezután közel három hónapot töltött az intenzív osztályon, lélegeztetőgéppel tartották életben. Azóta édesanyja fejlesztésekre, tornára hordta, így sikerült elérniük, hogy lassan lábra tudjon állni, ám az utóbbi időben megint rosszabbodott az állapota.

Volt olyan, hogy havonta ötször kellett újraéleszteni, mert egyszerűen leállt a légzése

– mondta az anya. A lap információja szerint a nő 120 millió forintra perli az államot. Az eljárás másfél éve tart, korábban az egyik gyereknek már megítéltek egy minimális járadékot, a mostani ügyben pedig még a szakértők eredményére várnak, de reménytelinek látja a helyzetet.

Az MMR-védőoltás a mumpsz (járványos fültőmirigy gyulladás), a morbilli (kanyaró) és a rubeola (rózsahimlő) betegségek ellen védő gyermekkori kötelező oltás, melyet 15 hónapos korban, majd 11 évesen kapnak a gyermekek.