Amália

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezer táblagépet kapnak egészségügyi szakdolgozók

/

Ezer táblagéppel ismeri el a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) azon egészségügyi szakdolgozók pótolhatatlan munkáját, akik a koronavírus-járvány alatt az élvonalban végzik munkájukat - közölte a kamara az MTI-vel hétfőn.

Hirdetés

Tudatták: márciusban jótékonysági céllal hirdetményt írtak ki, amelyre sok adomány és felajánlás érkezett. Az adományra 3500 egészségügyi szakdolgozó pályázott, akik közül a kamara országos elnöksége objektív értékelési szempontok alapján – a területi szervezetek létszámarányait is figyelembe véve – választotta ki a győzteseket – írták.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete, a Magyar Telekom, a Samsung Magyarország és a MESZK együttműködésében megvalósuló támogatás keretében ezer győztes több mint százmillió forint értékben kapott táblagépet, valamint egy meghatározott, aktuálisan ingyenesen elérhető adatmennyiséget tartalmazó SIM csomagot. Az adomány célja, hogy a szakdolgozók gyermekei minél több eséllyel vehessenek részt a távoktatásban – tették hozzá.

Ismertették: a győztes pályázók többsége (588 ember) az ápolás különböző területén – például felnőtt, gyermek, intenzív – és az otthoni szakellátásban dolgozik. 144 nyertes a mentésügyben és sürgősségi ellátásban tevékenykedik. 268-an pedig a kamara további tizenegy szakmai tagozatából pályáztak sikeresen. A tableteket a kamarai területi, helyi szervezeteiben péntekig lehet átvenni.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Az országos tisztifőorvos szerint a járvány lecsengő szakaszában van

Következő sztori

Kásler igyekezett tisztázni Pintér Sándor szerepét az egészségügyben

Legutóbbiak innen: Egészség

bool(false)