FÖLDRENGÉS miatt nem tudták megnyitni a tanmedencét a Hullámban

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem tudni miért, de nem töltötték fel vízzel a tanmedencét a Hullámfürdőben. Emiatt viszont több tucat gyerek maradt úszásoktatás nélkül - panaszkodott olvasónk. Aggodalomra nincs ok: hétfőn már nyitják is a kismedencét! A Pécs Aktuál megtudta: a horvátországi földrengés miatt - ami Pécsett is érezhető volt - megrepedt egy tartály a Hullámfürdőben, emiatt volt egy kis szivárgás, amit el kellett hárítani. 

Több hónapos kényszerszünet után, május 2-án nyitotta meg kapuit az Abay Nemes Oszkár Sportuszoda a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára. A gyerekek viszont – azaz, akik még csak most tanulnak úszni – víz nélkül maradtak – érkezett hozzánk a szülői panasz.

– Hiába rendelkezünk védettségi igazolvánnyal, a tanmedencébe nem tudom vinni a gyerekemet, mert az zárva van. Hívtuk a fürdőt is, ahol a portán annyit mondtak: nem tudják, mi ennek az oka – mesélte olvasónk. A Pécs Aktuál kérdésére elmondták:

megrepedt egy tartály.

– Amikor elkezdtük feltölteni a medencét, kiderült, hogy műszaki probléma adódott, amit a földrengés okozhatott – nyilatkozta lapunknak Sági Zoltán, a létesítmény sportfőmunkatársa.

Amíg üres volt a medence, nem tudtak a szivárgásról

– Olyan műszaki hiba volt, ami nem jelentkezett addig, amíg nem kezdtük feltölteni a medencét. Az üzembe helyezésnél derült ki a probléma, amit elhárítottunk és most azt várjuk, hogy megszáradjon – tette hozzá Sági.

Hétfőn indítják az úszásoktatásokat és a gyógykezeléseket

Az uszoda területére csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők léphetnek be – tette hozzá a Sági Zoltán .

A pályafoglaltságról ITT!

Előző sztori

Normális nyarunk lehet, de a védettségi igazolványra vonatkozó korlátozások augusztusig érvényben maradnak!

Következő sztori

Mindenki meghalt a faluban az oltás miatt – híresztelte egy ostoba férfi

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1