Hamarosan regisztrálhatunk a koronavírus elleni oltásra

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban elmondta, hogy remélhetőleg jövő héttől kezdve lehet regisztrálni a koronavírus elleni védőoltásra azoknak, akik szeretnék beoltatni magukat - derült ki az M1 Híradójából.

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban elmondta, hogy a regisztráció azért is fontos, mert ebből látni fogja a kormány, hogy hány ember gondolkodik egyáltalán abban, hogy beoltassa magát. Magára az oltás beadására interneten és levélben lehet regisztrálni.

Azonban a tömeges oltások előtt a leginkább veszélyeztettek és a járvány elleni védelemben résztvevő csoportok fognak kapni a vakcinából. Ezután fognak következni azok, akik előre regisztráltak – derül ki az M1 híradásából.

A vakcina megérkezéséig viszont be kell tartani a járványügyi szabályokat – a megbetegedések számát tekintve egyelőre nem látszanak bíztató jelek.

Orbán Viktor szerint a védekezés egyik frontvonala az iskolákban zajlik, ezért a kormány jövő héten is folytatja az oktatási intézményekben dolgozók tesztelését.

“Ne adjuk föl, kényelmetlen, nehéz, de még csak a fele ment el ennek az egy hónapnak. A másik fele legalább olyan fontos lesz, mint amit magunk mögött hagytunk. Ha fegyelmezettek vagyunk, betartjuk a szabályokat, akkor sikerülni fog. “

– mondta el Orbán Viktor miniszterelnök.

A miniszterelnök arra kérte a magyar embereket a Kossuth Rádió adásában, hogy idén, ha tehetik akkor ne menjenek külföldre síelni. Ezt a kérését azzal indokolta, hogy az első hullámban a fertőzés terjedésének egyik kiemelkedő oka a síelés volt.

Akik még is úgy döntenek, hogy idén sem hagyják ki a téli sportokat, azok szigorú ellenőrzésekre és karanténszabályokra számíthatnak, miután hazaértek – derült ki az M1 híradásából.

Ami pedig az intézkedések szigorítását vagy feloldását illeti, legkorában 10 nap múlva dönthet a kormány.

Hirdetés
Előző sztori

Újabb szociális munkások utazhatnak ingyen a buszon!

Következő sztori

Óvatosan a gyertyákkal az adventi időszakban!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1