Megint nőtt a szállópor-koncentráció Pécsett

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ kedden közzétett adati szerint kifogásolt a baranyai megyeszékhelyen a levegőminőség.

A magas szállópor-tartalom miatt a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) keddi adatai szerint Miskolcon, Sajószentpéteren, Kazincbarcikán és Putnokon egészségtelennek minősítették a levegőt, míg Szolnok, Szeged, Százhalombatta, Pécs, Székesfehérvár, Veszprém és Ajka levegője is kifogásoltnak számít. A többi mérőállomással rendelkező településen jelenleg elfogadható a levegőminőség.

A levegőhigiénés index rendszerében 4 kategóriát alkalmaznak, az elsőbe tartoznak azok a települések, ahol elfogadható a levegőminőség, a másodikba azok, ahol kifogásolt. A harmadik kategória az egészségtelen, míg a negyedik a veszélyes minősítés.

Az NNK korábban felhívta a figyelmet arra, hogy rossz levegőminőség esetén a gyermekeknél, az időseknél, a krónikus légzőszervi, illetve a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknél, valamint a várandós kismamáknál enyhe légzőszervi tünetek, például köhögés, légúti irritáció jelentkezhet, illetve meglévő tüneteik súlyosbodhatnak.

Kiemelt képünk illusztráció.

Hirdetés
Előző sztori

Nem emelhetnek adót az önkormányzatok

Következő sztori

A férfi és a női kosárlabda NB I valamennyi játékosát leteszteltetik antitestekre

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1