A férfi és a női kosárlabda NB I valamennyi játékosát leteszteltetik antitestekre

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a férfi és a női NB I valamennyi játékosát letesztelteti antitestekre. Bodnár Péter, a szövetség főtitkára az M4 Sport Kosármagazinjában mondta el, hogy a nemzetközi szövetség (FIBA) vasárnap életbe lépett protokollja miatt döntöttek a teszteltetések mellett.

Azoknál a játékosoknál ugyanis, akik igazoltan átestek a betegségen, egy vizsgálattal megnézhető az antitestek száma, és ha az megfelelő értéket mutat, akkor a FIBA határozata szerint náluk eltekintenek a koronavírus-teszttől. 

A magyar szövetség saját költségére, a Sportkórházzal összefogva a férfi és a női NB I csapatait tesztelik antitestre, csapatonként 20 főt. Ha valakinél a megadott értéken belülre esik az antitestek száma, akkor hiába produkál pozitív koronavírus-tesztet, egészségesnek tekintik és pályára léphet a bajnokságban.

Megyénkben az NB I-es bajnokságban szerepel a PVSK férfi kosárlaba csapata, illetve a nőknél a PEAC-Pécs és a PINKK-Pécsi424.

Kiemelt képünk illusztráció.

Hirdetés
Előző sztori

Megint nőtt a szállópor-koncentráció Pécsett

Következő sztori

Számottevő csapadék délutánig nem valószínű

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1