Orbán Viktor a karácsonyról: ellenzik a nagyobb volumenű enyhítést a szakemberek

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfőn várható döntés arról, milyen rendelkezések követik a december 11-én lejáró korlátozó intézkedéseket, milyen szabályok vonatkoznak majd az ünnepekre - közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon csütörtökön. Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt is elmondta, hogy a szakemberek nem javasolják a "nagyobb volumenű enyhítést".

A kormányfő a közösségi oldalon elmondta, hogy december 11-én lejárnak korábban meghozott korlátozó intézkedések.

– Legkésőbb hétfő reggel az operatív törzs ülésén döntéseket szeretnénk hozni. A karácsony és az újév kereteiről is döntést kell hoznunk: hogyan ünnepeljünk, hogyan lehetünk, hogyan nem lehetünk együtt – fogalmazott.

Hozzátette, megalapozott döntésekre van szükség.

Azt már a Kossuth Rádióban mondta, hogy

a szakértők minden nagyobb volumenű enyhítést ellenezzenek.

 – A konzultációkat tehát megindítottuk, holnap és holnapután pedig folytatni fogom őket. Hétfőn döntések várhatók – mondta Orbán Viktor.

Vakcina: jövő héttől lehet jelentkezni

Azt is elmondta, hogy jövő héten már lehet regisztrálni a vakcinára, de a jelentkezési sorrend nem befolyásolja majd a beoltások fontossági sorrendjét. A regisztrációval csak az igényfelmérést szeretnék elvégezni.

Az operatív törzs már meghatározta, azt a sorrendet, hogy kik fognak részesülni először a vakcinából, ezek az egészségügyi dolgozók lesznek, akiket majd a súlyos állapotban lévők fognak követni – közölte Orbán Viktor.

Hirdetés
Előző sztori

Pécsett tanult a Magyar Gumiabroncs Szövetség új elnöke

Következő sztori

Drámai és brutális rekord: 189 ember halt meg, és 6212-el több fertőzött itthon!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1