Müller Cecília a napokban felkeresi az időseket, hogy akarnak-e oltást

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Válaszborítékban vagy az interneten is jelezhetik az idősek, hogy élnek-e majd az oltási lehetőséggel - jelentette be Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos csütörtöki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, fontos tudni, hogy az országban mekkora az oltakozási szándék, hogyha érkeznek a vakcinák, akkor minél előbb és hatékonyabban lehessen azokat beadni. 

– Ahhoz, hogy tudjuk az oltakozási szándékot, hajlandóságot a héten megkeresem a nyugdíjasokat egy levéllel és kérem, hogy a levélben lévő lapot kitöltve, válaszborítékba visszahelyezve jelezzék oltakozási szándékukat – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Fontos információ ez!

A védekezésben résztvevők és a krónikus betegek számba vételét követően fontos tudni azt, hogy milyen az országban a vakcina iránti igény.

Internetet is lehet jelezni az igényt

A hamarosan megnyíló www.vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet regisztrálni a vakcinára.

Gyors és hatékony beadás a cél

Ez az igény lehetővé teszi, hogyha megérkeznek Magyarországra a vakcinák, akkor annak meghatározzák a beadásának helyét, és jelezzék a legközelebbi háziorvosnak is az igényt.

Jövő héten, a kormányülésen döntenek arról, milyen lesz a karácsony

Müller Cecília országos tisztifőorvos azt is hangsúlyozta, hogy a karácsonyra vonatkozó enyhítéseket vagy szigorításokat jövő héten tárgyalja a kormány. Akkor várható erről bővebb információ.

Kiegyensúlyozott, egészségügyi állapotban kell lenni!

Ezekben a nehéz időkben figyeljünk arra, hogy jó egészségügyi állapotba legyünk – mondta az országos tisztifőorvos.

Decemberre várható a tetőzés

Reményeink szerint lassan elérhetjük a tetőzés szintjét és onnan van reménység a csökkenésre. Magyarországon mindezen adatok mellett elmondható, hogy fertőzöttség terén elmaradunk az Európai Unió átlagától. Elhunytak vonatkozásában “középmezőnyben” foglalunk helyet – mondta Müller Cecília.

Fertőzöttség száma mindenhol nő

Ausztria, Szlovákia, Ukrajna, Horvátország, Románia és Csehország is dinamikusabban nőtt a fertőzöttek száma az elmúlt napokban.

A pandémia kezdete óta 64 millióan kapták el a koronavírust. 1.5 millióan meghaltak, több mint 40 millióan meggyógyultak.

A sajtótájékoztató itt tekinthető meg:

Hirdetés
Előző sztori

Lehet jelentkezni a COVID-elleni oltásra a jövő héttől!

Következő sztori

Járod a Mecseket? Akkor ennek örülni fogsz: újdonságok a Kelet-Mecsekben!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1