Címlap Baranya Járod a Mecse...

Járod a Mecseket? Akkor ennek örülni fogsz: újdonságok a Kelet-Mecsekben!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nincs éppen kirándulóidő most, de a természet igazi szerelmeseit se hó, se eső nem tántoríthatja el. Főleg, mert a hétvégére már közel 10 fokot mondanak pluszban. Vagyis kalandra fel, nézd meg ezeket az újdonságokat. 

Megújul a Cigány-hegyi kilátó és az Óbányai-völgy esőbeállója, amely a Bodzás-forrásnál található – tudtuk meg a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságától.

A 2007-ben épült Cigány-hegyi kilátó teljes fa- és fémszerkezete új felületkezelést kap, és kijavítják majd a kőből készült alépítmény évtizedes hibáit a külső homlokzatán. Az építmény belső falait is levédik.

Az elhasználódott kültéri bútorok helyett új pad-asztal garnitúra és szalonnasütő várja a kirándulóakat.

Hazai viszonylatban is rendkívül népszerű turisztikai célpont az Óbányai-völgy. A fokozottan védett patakos völgy egyetlen helyen biztosít lehetőséget piknikezésre, illetve pihenőhelyet akár egy iskoláscsoport számára is.

A meglévő berendezések mára méltatlan állapotba kerültek, hiányosak, balesetveszélyesek. A terület tulajdonosainak hozzájárulásával

új szalonnasütő és kültéri bútorok kerülnek az elhasználódottak helyére.

A nyári záporok elől egy vadonatúj esőbeálló nyújt majd menedéket, amely méretében és kialakításában visszafogott, kizárólag funkcióját tekintve igyekszik többet adni a kirándulók, túrázók népes táborának – közölte a DDNPI.

(Borítókéünk innen van, és nagyon ajánljuk, hogy kattints is.)