Címlap Egészség „Pécsen csak ...

„Pécsen csak intimwellnessként emlegetjük”

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ország első és legnagyobb intimkozmetikája először Pécsen nyitotta meg üzletét a vidéki városok közül. A helyi Naturiti valósággal vonzza a vendégeket, mégis vannak, akik kérdőn néznek a különleges szalonra. A ritka vállalkozás ötletéről, szolgáltatásokról és titkokról beszélgettünk Nagy Kriszti alapítóval és Mátyás Betti intimkozmeitkussal.

Mit takar az intimkozmetika? Kik veszik igénybe a szolgáltatásokat?

Mátyás Betti: Sokféle nő és férfi érkezik hozzánk, a közös bennük, hogy megbízható szakembernél szeretnének gyantáztatni az intim területen, mert tudják, hogy nem érheti őket kellemetlenség, és lelkiekben is biztonságban érezhetik magukat. Hét év alatt nagyon sok új vendéggel találkoztam, akik azért jelentkeztek be, mert vonzóbbak akartak lenni, mert közeledett a bikiniszezon, vagy mert szerették volna kipróbálni, hogy milyen is ez. Sokan félelmekkel jöttek, volt, aki a fájdalom miatt aggódott, más pedig szégyenlős volt. De egyiktől sem kell tartani, a fájdalommentes eljárást az alapító, Nagy Kriszti által kifejlesztett gyantakeverék és spatulás szőrtelenítési technika garantálja, míg a szemérmesség kapcsán mindenkinek felajánlunk egy intimkozmetikai kezelésre alkalmas fehérneműt, amit a gyantázás alatt lehet viselni, így senki sem érzi magát feszélyezve, és mi is elvégezhetjük a munkánkat.

Nagy Kriszti: A vendégeinkkel kapcsolatban jó példa, hogy kismamák is járnak hozzánk, hiszen tudják, hogy megbízhatnak bennünk. Nem kell megijedni tőle, rövid és hosszú távon is sokkal kifizetődőbb, mint az otthoni borotválás, elvégre egy nagyon sérülékeny területről van szó.

A pécsi szalon

Nem aggódtatok, hogy a város még nincs kész egy professzionális intimkozmetikára? Egyáltalán, honnét jött az ötlet?

N.K.: Ez a történet közel tíz évvel ezelőtt indult. Már évek óta dolgoztam a saját intimkozmetikámban, amikor bejelentkezett hozzám egy pécsi vendég, Husztra-Szampiás Zsanett, aki kétlaki életet élt, Pécs és Budapest között ingázott, így találkoztunk egy gyantázás alkalmával. Ő sem akart mást, mint a mostani szalon vendégei: fájdalommentes és biztonságos szőrtelenítési megoldást, és miután ezt megtalálta nálam, már csak a fővárosi szalonba járt, annyira megtetszett neki a Naturiti hangulata és a szolgáltatás minősége, majd egy alkalommal elém állt az ötlettel, hogy nyitna egy intimkozmetika szalont Pécsen. Akkor már Budapesten elkezdtünk terjeszkedni, és Zsani gondolata remek alkalom volt arra, hogy elinduljunk a nagyobb vidéki városokban is. Mivel két évet életem Pécsen, szívügyem lett a projekt és belevágtunk, így került a Naturiti a Dél-dunántúli régióba, idén hét éve.

M.B.: Sose fogom elfelejteni 2015. augusztus harmadikát, akkor nyitott meg az üzlet. Itt helyezkedtem el kozmetikusként, és máig nagyon hálás vagyok, hogy bekerültem a szalonba. Jó volt együtt izgulni a nyitás előtt és jó volt szakmailag felkészülni valami újra.

Nagy Kriszti

Miért éppen intimkozmetika szalon? Lehetne egy olyan szépségipari vállalkozás is, ahol a szokott módon több mindennel foglalkoznak, például arcápolással és a többi.

M.B.: Nálunk minden intimkozmetikus erre a speciális területre koncentrál, intimkozmetikai továbbképzésekre járunk és az intimkozmetikai termékeket ismerjük a legalaposabban. A hozzánk forduló nőktől és férfiaktól gyakran kapunk pozitív visszajelzéseket.

N.K.: Tény, hogy ahol több szolgáltatást nyújtanak, oda többen mennek. De mi sosem akartunk mást, mint egy megbízható intimkozmetikát. Új tevékenységünk az intim tisztítás és feltöltés, amit fél éve végzünk. Ezt hasonlóan kell elképzelni, mint egy arctisztítást, hiszen a célja, hogy kezeljük és megelőzzük a bőrproblémákat. Ez elsőre talán furcsán hangzik, de nem kell tőle megijedni. A kezelés, akárcsak az intimgyantázás, nem jár semmilyen kellemetlenséggel, köszönhetően annak a szakmai tudásnak, amit a Naturiti képvisel. Míg a feltöltés, vagyis az elixíres kezelés célja, hogy hidratálja és védje az érzékeny bőrterületet.

Mátyás Betti

Hogyan kell elképzelni a kezelések menetét?

N.K.: Az első alkalmat mindig megelőz egy tanácsadás, ami alatt lépésről lépésre elmondjuk a vendégnek, hogyan dolgozunk, mire számíthatnak, hogyan végezzenek otthonápolást az intim területen, és bőrtípustól függően mire figyeljenek. Ezen kívül végzünk bőrdiagnosztikát, hogy megoldást találjunk a bőrproblémákra. Nem egyszerűen esztétikai céllal gyantázunk, szeretnénk kezelni régóta fennálló tüneteket, amik az intimbőrfelületen jelentkeznek egy rossz szőrtelenítés, termékhasználat vagy hormonális változás kapcsán. Ezt támogatják saját termékeink, az intim mosakodó gél, a bőrmegújító szérum, a bőrfrissítő peeling, a mélysejtes elixír és a mélyhidratáló balzsam. Mindegyik kozmetikumot egy kémikus együttműködésével fejlesztjük kifejezetten az intim területre, mind a vegán hatóanyagok, mind az állag és felszívódás tekintetében. De vissza a kezeléshez! A konzultáció után kezdődik a szőrtelenítés, ami közel fél órán át tart, végül hidratáljuk a területet.

M.B.: Az intimkozmetikától nem kell félni, sokkal kíméletesebb, mint a borotva vagy más szőrtelenítési technikák. Erre tökéletes példa, hogy aki egyszer kipróbálja, utána már nem szívesen nyúl a borotva után. Nem véletlen, hogy az intim tisztítást Pécsen csak intim wellnessként emlegetjük.