Címlap Közlekedés „Szenny...

„Szennyezzük a patakot és rongáljuk a burkolatot a Tettyén, pedig nem akarjuk ezt tenni!” – mondják azok a lakók, akik nem értenek egyet a forgalmirend-változással

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lassan három hete, hogy megváltozott a forgalmi rend a Tettyén. Az ott élők egy része megszokta, többen viszont még most sem értenek egyet a mostani állapottal, ezért aláírásgyűjtésbe kezdtek. A városháza és a Biokom munkatársai október végére lakossági fórumot hirdettek, ahol „finomhangolnának”.

„Nem akarunk áthajtani a patakon, sőt a burkolat is feltöredezik az autók alatt”

– mondta Balogh Zsolt. A Tettye Kávézó ügyvezető igazgatója szerint az új forgalmi rend környezetvédelmi okokból is aggályos: olyan helyre vezették a forgalmat, ami eddig egy csendes, a pataknak és sétálóknak teret adó utcácska volt.

Nem véletlen tartanak itt Vince-patak regattát a gyerekeknek – egy évben egyszer itt „hajóznak” a kicsik

– Ez a burkolat szerintem díszburkolat. Az autók forgalma miatt azonban már lassan lehetetlen rajta közlekedni, mert kifordulnak a helyükről. Volt már, hogy két kézzel nyomkodtam vissza 8-10 darab követ – tette hozzá Balogh Zsolt.

Az elégedetlen lakók aláírásgyűjtésbe kezdtek

– Beszéltünk a Biokommal, sőt kerestük a Városházán dolgozó illetékeseket is. Sajnos, nincs erről hivatalos papírom, de telefonban azt mondták, ezt a forgalmi rendet nem ők találták ki – mondta Balogh Zsolt.

Két éve homokkal szórták fel a Vince utcát, mert olaj folyt a burkolatra. Most az autókról származó kosz nem számít? – kérdik a lakók

„Az itt lakók találták ki, nagy egyetértésben” – mondta P. Horváth Tamás

A helyi önkormányzati képviselő korábban azt nyilatkozta, hogy ez egyelőre egy olyan időszak, amit október végén „finomhangolnának”. Az itt lakók egy része viszont abban bízik, hogy az október 27-re hirdetett lakossági fórumon el tudják érni, hogy visszaállítsák a megszokott, kétirányú forgalmat. Bár azt hozzátették: nehezményezik, hogy véleményükre nem a döntés előtt voltak kíváncsiak.

(Kiemelt képünk egy korábbi fotó!)