Sajnos több tucat bölcsis és ovis került karanténba Pécsen!

///
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Két óvodában összesen 17, két bölcsődében pedig összesen 21 kisgyermek került karanténba az elmúlt napokban Pécsen. Az érintett intézmények több dolgozóját is hatósági járványügyi megfigyelés alá helyezték - közölte az önkormányzat.

Kertvárosban tetőzik a fertőzés

Az Apáczai Óvoda egyik tagintézményének munkatársáról csütörtökön igazolódott be, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést. Az igazolt esetet követő kontaktkutatás eredményeként az óvoda további 4 dolgozója, valamint az egyik ügyeleti csoportból 8 kisgyermek került hatósági járványügyi megfigyelés alá.

A Kertvárosi Óvoda Anikó Utcai Tagóvodájában az egyik ügyeleti csoportba járó kisgyermekről derült ki, hogy elkapta a fertőzést. Rajta kívül további 8 kisgyermek került karanténba az intézményből.

A Hétszínvirág és a Csoda bölcsi is érintett

A Kisgyermek Szociális Intézmények Hétszínvirág Bölcsődéjében két, egy hete már táppénzen lévő munkatárs koronavírustesztje lett pozitív. Mindkét dolgozót hatósági járványügyi megfigyelés alá helyezték. Eközben az egyik kisgyermekről is beigazolódott csütörtökön, hogy elkapta a fertőzést. A kontaktkutatás eredményeként a vele szoros kapcsolatba került 16 kisgyermek és további 6 munkatárs került karanténba.

A Csoda Bölcsődében szintén az egyik kisgyermekről igazolódott be, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést. Rajta kívül további három gyermeket helyeztek karanténba.

Az érintett csoportszobákban valamennyi intézményben elvégezték a fertőtlenítő nagytakarítást. Az érintett óvodákban és bölcsődékben is zavartalan a karanténba nem került kisgyermekek ellátása.

Előző sztori

Újabb fejlemények az új pécsi vásárcsarnok ügyében!

Következő sztori

Akár pizzát is lehet venni a SZÉP Kártya szálláshely alszámlájáról

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1