Újabb fejlemények az új pécsi vásárcsarnok ügyében!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Az új vásárcsarnokba költözésre vonatkozó tervek ismertetésével folytatódott a pécsi városvezetés által a piaci árusok képviselőivel kezdeményezett tárgyalássorozat.

Jól halad az építés

Újra egyeztetett a pécsi városvezetés a vásárcsarnok bérlőinek képviselőivel. A párbeszéd még tavaly ősszel indult, amikor kiderült, hogy időben összeérhet az új vásárcsarnok építése és a régi csarnok felújítása, emiatt felmerült, hogy az árusoknak ideiglenes helyszínre kell költözniük.

A csütörtöki egyeztetésen elhangzott: az új vásárcsarnok építkezése eddig gyorsabban halad a vártnál, ha ezt az ütemet tartani tudják, akkor lehet, hogy nem lesz szükség ideiglenes árusítóhely kialakítására.

Az építkezés üteme mellett az új létesítmény majdani birtokba vétele, egészen konkrétan az új vásárcsarnokba költözés feltételei is élénk érdeklődést váltottak ki a bérlők képviselőinél.

A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. (PVh) munkatársai kielemezték a jelenlegi bérlők szerződéseit, az egyedi szerződések szintjéig feltérképezték a jelenlegi helyzetet. Kiderült, hogy a mostani árusok bérleti szerződései nem egységesek, egyes bérleti díjak esetében jelentős díjkülönbség is előfordul.

Középpontban az árusok

Ezzel párhuzamosan a PVh szakemberei azt is meghatározták, hogy az új vásárcsarnok milyen kapacitással rendelkezik majd, és pontosan milyen szolgáltatásokat mekkora költség mellett képes majd nyújtani a bérlők számára. Ebben már a bérlők által megfogalmazott és a kivitelező, illetve az üzemeltető által befogadott kéréseket, így például a parkolásra, a fedett külső asztalok kialakítására, vagy bizonyos esetekben a hűtőpultok beépítésére vonatkozó igényeket is figyelembe vették.

Egységes – de a korábban magasabb – bérleti díjak lesznek

Az új épület árusítóhelyeire vonatkozó tervek ismertetésekor hangsúlyozták, az új csarnokban egységes és átlátható bérleti díjak lesznek, és a rezsiköltségek tekintetében nem várható jelentős emelkedés a jelenlegi szinthez képest.

Mindezek alapján a PVh javaslatot tett az új csarnok bérleti konstrukcióira az árusok képviselőinek, akiktől további javaslatokra számítanak. Az egyeztetés végén a felek újra leszögezték, hogy 2021 augusztus végéig kell megállapodniuk arról, hogy a régi csarnok bérlői közül ki milyen feltételekkel tud átköltözni az új vásárcsarnokba.

Előző sztori

Világméretű koncerttel jelentkezik Leslie Mandoki és csapata

Következő sztori

Sajnos több tucat bölcsis és ovis került karanténba Pécsen!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1