Címlap Egészség SZIGORÍTOTTAK...

SZIGORÍTOTTAK: Betiltották az utcai italozást!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kisebb fesztivál hangulat jellemezte a pécsi Széchenyi teret a karácsony előtti napokban, miután a vendéglátó helyek előtt kialakított ideiglenes kioszkokból forralt bort és rövid italokat lehetett vásárolni. A kormány döntött: december 24-től vége a közterületi piálásnak.

Szigorítottak!

Szerda este még a kijárási tilalom kezdete előtt fél órával is lehetett alkoholt (forralt bort és rövid italt) vásárolni több pécsi vendéglátóhely kioszkjában vagy az éttermekből, kávézókból elvitelre. Ennek most vége, a kormány beszigorított. Az erről szóló rendelet egy perccel éjfél előtt jelent meg a legfrissebb Magyar Közlönyben. Így szól!

„2020. december 24. napjától 2021. január 3. napjáig azon a közterületen is tilos szeszesitalt fogyasztani, ahol ezt más jogszabály nem tiltja.”

Vagyis mától csak otthon vagy egyéb magánterületen lehet alkoholizálni. 

A köztéri bulizást akarják kordában tartani!

A kormány az alkoholfogyasztás tiltásával minden bizonnyal a köztéri bulizást és az azzal járó vírusterjedést akarja mérsékelni.