Címlap Egészség Lekérdezhetjü...

Lekérdezhetjük, hogyan áll az oltási regisztrációnk

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Indul a regisztráció lekérdezésére szolgáló portál, aki regisztrált, pár napon belül megjelenik a rendszerben a jelentkezése, aki viszont nem találja magát egy-két hét után sem, az rosszul vitte be adatait - közölte Müller Cecília országos tiszti főorvos az Operatív Törzs csütörtöki tájékoztatóján. 

Az angol mutáns lett a domináns

Müller Cecília országos tiszti főorvos azt mondta, hogy heroikus küzdelmet folytatnak a járvánnyal szemben. Sajnos emelkedik az áldozatok száma is, és ez abból adódik, hogy itthon is az angol variáns dominál – mondta Müller.

Március végére teljesen tért hódított az angol variáns, és 100 százalékban ez a típus kering. Nagyon nagy a variabilitása a kórokozónak

– tette hozzá.

Müller Cecília szerint a legfontosabb, hogy elkerüljük a betegséget és ne kerüljünk kórházba.Valóban emberfeletti munkát végeznek az egészségügyben dolgozók. Nagyon sokan segítik a munkát.Müller Cecília szólt arról is, hogy az egészségügyi dolgozók közül, aki kérte az be van oltva, és ez jelentős különbség a tavaszi időszakhoz képest, hiszen ők így védettek. Nagyon nagy teher hárul járuk – tette hozzá.

A védőoltási program vezethet ki minket a járványból, és nagy jelentősége van annak, hogy közel 1,750 millió ember megkapta már az oltást.

Oltják a pedagógusokat is

A pedagógusok oltásának a részletes terveit elkezdték kidolgozni, de ők is mindenképpen regisztráljanak – mondta Müller Cecília. Közülük jó néhányan már megkapták a védőoltást – tette hozzá.

A 65 év felettiek 69 százaléka már be van oltva – ismertette az országos tiszti főorvos. 

Hét laboratóriumot jelöltek ki Magyarországon, ahol a vírusvariánsokat azonosítani tudják – jelentette be Müller Cecília. Így lényegesen több információja lesz az NNK-nak a vírusok keringéséről. 

Honlap indul a regisztrációról

Csütörtök délután elindul az az internetes felület, ahol a regisztrált, de még be nem oltott személyek lekérdezhetik, hol tartanak a folyamatban – jelentette be Müller Cecília.

Ehhez meg kell adni a tajszámot és a születési dátumot. Akinek a honlap megerősíti, hogy van regisztrációja, annak nem kell semmit sem tennie. Akinek egy „nem, az ön vakcinaigény iránti regisztrációja még nem érkezett meg” jelenik meg, akkor sem kell megijedni, mert néhány nap szükséges az adatok feldolgozásához.

Ha több hét telt el a regisztráció óta, akkor valószínleg hibásan rögzíthette az adatait, és ezt is javítani lehet- mondta el a szakember. Az adatokat az [email protected] oldalra elküldve lehet javítani. 

Emberpróbáló időket élünk, és nem tudjuk, mikor lesz vége ennek. A gyermekekben lehet van öröm, hogy most éppen nem kell iskolába járni, de ez egyre kevésbé jellemző – mondta Müller Cecília. Mindenképpen segíteni kell a gyerekeknek, hogy a félelmüket eloszlassuk – tette hozzá.