Címlap Egészség Új sürgősségi...

Új sürgősségi osztályt adtak át a gyermekgyógyászati klinikán

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Modern, kétágyas kórtermek és eszközpark, korszerűsített tornaterem, gyermekbarát díszítés a folyosón és felszerelt étkező-játszóhelyiség. A pécsi gyermekgyógyászati klinika új osztályán fogadják már a kis betegeket.

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikáján 2,7 milliárd forintból elkészült az új sürgősségi betegellátó osztály. Az egységet május 29-én adtak át.

Mint elhangzott, a fejlesztéssel

a műtétekhez szükséges diagnosztikai, terápiás és a műtéti eredményeket segítő rehabilitációs készülékeket is vásároltak. Az osztályon található, három korszerű műtőt tartalmazó műtőblokk mellett a gyermeksebészeti osztály is átalakult, nagyobb és modernebb kórtermek épültek a baleseti sérült, a sebészeti és a fül-orr-gégészeti betegek számára.

Az új osztályon a legkorszerűbb műtőkben és eszközökkel látják el a betegeket. A falak gyermekbarát díszítését a Nevetnikék Alapítvány önkéntesei készítették, Pécs ikonikus helyszínei, kulturális értékei is helyet kaptak rajta. Az étkező-játszószoba is kellemes megjelenésű, modern eszközökkel, fejlesztőjátékokkal látták el. A Pécsi Pagony és a Pagony Könyvkiadó adományának köszönhetően számos könyvet lapozgathatnak itt a kicsik.

(Fotó: PTE / via: BAMA)