Címlap Közélet Megszabadulha...

Megszabadulhat a brutális átmenő forgalomtól a pécsi belváros!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sikeresen lezárult a közbeszerzés, a FŐMTERV vezette konzorcium dolgozik (a RODEN Mérnöki Kft. konzorciumi tag) a 11 kilométer hosszú, 2x2 sávos útszakasz előzetes tervein - olvasható a Magyar Építők oldalán.

Számos másik infrastruktúrafejlesztési projekttel együtt

a pécsi kelet-nyugati átjáró út projektjére is biztosította az állam a forrásokat. Az új összekötő út kialakítása azért is különösen fontos, mert a baranyai vármegyeszékhely belvárosán áthaladó 6-os út forgalmát veheti át.

A megvalósulásával így tehermentesíteni fogják a pécsi belvárost, illetve új iparterületeket is feltárnak, lehetővé teszik a gazdaság fejlesztését.

Az uniós közbeszerzési értesítőben a napokban megjelent adatok szerint egy 11 kilométer hosszú – részben meglévő és részben új nyomvonalon vezetett – 2×2 sávos elsőrendű főút környezetvédelmi, illetve közúti biztonsági hatásvizsgálatát végzik el, valamint a tanulmánytervét is elkészítik.

Szintén része még a feladatnak a környezetvédelmi engedély megszerzése is.

A mintegy nettó 234 millió forintos projektet a FŐMTERV Zrt. vezette konzorcium vállalta el az Építési és Közlekedési Minisztérium megbízásából.

Az út a Kővári János pécsi önkormányzati képviselő által közzétett adatok szerint a Mohácsi út és a Megyeri út között fut majd.

A pálya

  • felüljárót,
  • közúti vasút feletti felüljárót
  • egy különszintű
  • valamint 4 körforgalmú
  • és 5 turbó körforgalmú csomópontot

is tartalmaz majd.

(Borítóképünk illusztráció!)