Címlap Egyetem 55 nap elég v...

55 nap elég volt elérni a Holdat!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A május 15-én indult PTE MOONBIKE kerékpáros kihívás résztvevői a tavalyi rekordot megdöntve 55 nap alatt eljutottak a Holdra - számolt be az egyetemi honlap.

A 9 országból – Argentínától – Indiáig csatlakozó – több, mint 400 kerékpáros, a közel húsz verseny és szervezett túra résztvevői nem állnak meg a 384 400 km-nél.

A kihívás folytatódik, a végleges cél az 1 000 000 km. A PTEMOONBIKE Facebook oldalon a Pécsi Tudományegyetem továbbra is várja a telefonos applikációval vagy kilométeróra fényképpel igazolt megtett kilométereket.

A kihívásban résztvevő, legalább 150 km-t teljesítők között, egy cross kerékpár és kerékpáros kiegészítők lelnek gazdára. A PTEMOONBIKE 2021 extra célkitűzése a középiskolás réteg egészséges életmódra nevelése, közösségi élményeik gazdagítása, valamint a klímavédelemben való szerepvállalás is. Számukra idén külön versenyt hirdet a PTE MoonBike.

Kiemelt képünk illusztráció.