Címlap Politika „A vála...

„A választásnak nem az ellenzék az esélyese” – Török Gábor szerint

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Reálisan nézve szerintem a választásnak nem az ellenzék az esélyese. Mindent mérlegelve több érv szól amellett, hogy a végén a Fidesznek lesz abszolút többsége, de az elmúlt 12 évet nézve most lesz a legközelebb az ellenzék ahhoz, hogy megszorítsa a Fideszt

– erről is beszélt Török Gábor politológus a Hvg360-nak adott interjújában, szemlézi a Magyar Hang.

Arról is beszélt, ő sokakkal ellentétben az ellenzéki politikát valós hatalmi harcnak látja, „nem hiszem, hogy ez színjáték lenne”. Szerinte az előválasztás jellegzetessége miatt ugyanakkor Jakabnak kisebb esélye van arra, hogy közös jelöltté váljon, mert felülreprezentáltak lesznek a Karácsonyt választó tudatosabb szavazók, míg a vidéki, alacsonyabb képzettségűek valószínűleg kisebb arányban mennek el.

A kormány mostani kampányáról szólva pedig úgy fogalmazott, „a migrációval önmagában nem lehetett már előjönni, de ha hozzáteszik Brüsszelt, Sorost, az LMBTQ-t, Gyurcsányt és a bohócellenzéket, akkor felépíthető a mi és az ők narratíva”.

A legújabb, nemzeti konzultációs „emoji kampányról” Török úgy védelekedett, hogy „… mostanában amúgy is az egyszerű üzenetekről szól a világ.

Ne gondoljuk persze, hogy csak a magyar politika ‘egyszerűsödik’, ez világtrend.

Ma már bizonyos értelemben trendszetterek is vagyunk, vannak dolgok, amik a magyar politikában előbb, vagy legalábbis a máshol tapasztalttal egy időben jelennek meg”.

Aki a teljes interjút elolvasná, itt teheti meg.