Címlap Egyetem A PTE hallgat...

A PTE hallgatóinak, munkatársainak, ha elkapják a koronavírust immár az egyetemet is értesíteni kell

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tünetek megjelenéséről, és a PCR-teszt pozitív eredményéről is értesíteni kell a Pécsi Tudományegyetemet.

A PTE Operatív Stábjának döntése szerint az egyetem épületeit, rendezvényeit kizárólag egészségesen lehet látogatni. Amennyiben valaki a Covid-19 fertőzés tüneteit észleli magán, akkor el kell hagynia az Egyetem területét.

A tünetek lehetnek: köhögés, nehézlégzés, légszomj, láz (T ≥38 °C), hidegrázás, izomfájdalom, torokfájás, újonnan kialakult ízérzés- vagy szaglászavar, más okkal nem magyarázható hasmenés, erős levertség, fáradtság.

Amellett, hogy a házi orvossal fel kell venni a kapcsolatot immár az egyetemet is értesíteni kell. A hallgatóknak a tanulmányi ügyintézőnek kell e-mailt írni, az oktatóknak és dolgozóknak a munkahelyi felettesüknek kell jelezni, hogy tüneteik vannak.

Amennyiben pozitív lesz a PCR-teszt, akkor a járványügyi hatóság előírásait kell követni, illetve az eredményről ugyancsak tájékoztatni kell az egyetemet. Jelenleg egy okostelefonos applikációt is fejleszt a PTE, amely, ezt a folyamatot fogja megkönnyíteni.

Arra is felhívta az egyetem a figyelmet, hogy a tanulmányok folytatásához szükség lehet a hatósági karantént feloldó határozat bemutatására.