Adalbert

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetében az új szőlőfajtákat is bemutatták

//

Szüreti szőlőfajta-bemutatót és szaktanácsadási napot tartottak a termelők számára a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetében szeptember 8-án.

Az eseményen szó volt az idei év tapasztalatairól, illetve az új nemesítésű szőlőfajtákat is bemutatták. A járványhelyzet miatt szabadtéren volt a bemutató, a Szentmiklós-hegyi Kísérleti Telepen.

Többek között elhangzott, a szőlőtermelőknek is fel kell készülniük a mikroklíma változására, a melegedésre, a csapadékviszonyok megváltozására. Szó esett az idei évről, arról, hogy az időjárás nem volt ugyan kegyes, de a termések elég jól kifejlődtek.

Hirdetés

Az intézet eredményei kapcsán kiderült, idén 14 klón kapott állami minősítést. Valamint a Pinot regina ebben az esztendőben felkerült Olaszország nemzeti fajtajegyzékébe, és elkezdték szaporítani, idén 100 ezer oltvány készült ebből a magyar innovatív fajtából.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Újdonságok a pécsi Hullámfürdőben

Következő sztori

Növelik a koronavírus-tesztek szállításához szükséges kapacitást

Legutóbbiak innen: Baranya

bool(false)