Álhíreket terjesztenek az orvosikról

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Semmelweis Egyetem közlése szerint nem lesz közös orvosegyetem.

A négy egyetem közös közleménye szerint, a magyar orvos- és egészségtudományi egyetemek  – Debreceni Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Semmelweis Egyetem, Szegedi Tudományegyetem – a felsőoktatás, kutatás, betegellátás vezető, “nemzetközi szinten is legelismertebb, kiemelt intézményei”, amelyek “igen nagy bizalmat élveznek a magyar lakosság részéről is” – derül ki az MTI közleményéből.

Közölték, hogy visszautasítanak minden olyan álhírt, amely a négy orvos- és egészségtudományi egyetem oktatás-kutatás-betegellátás egységét megbontja.

Hangsúlyozták, hogy sem az orvos-, egészségtudományi egyetemek vezetésének, sem a fenntartató minisztériumnak nem áll szándékában egy közös orvosegyetem létrehozása. Ezzel szemben céljuk a jelenlegi struktúra megtartása mellett a klinikák “mint tudományos és oktatási gyakorlóterek” további fejlesztése – közölték.

Tájékoztatásuk szerint a magyar orvosképzés és az ahhoz kapcsolódó kutatás, a “kiemelkedő színvonalú klinikai betegellátás” sikerének alapja az orvos- és egészségtudományi egyetemek hármas egységének megtartása.

MTI

Előző sztori

Megszületett Orbán Viktor negyedik unokája

Következő sztori

Újraéled a Múzeum utca: fényfestés, koncertek, óriásbábok, táncházak várnak minket